ranta kulttuuri

Vanhan sananlaskun mukaan Alanya on kaupunki, jossa aurinko hymyilee. Tämä Toros vuorten syleilyssä sijaitseva suosittu lomakohde on pullollaan rentoa lomafiilistä, aktiviteetteja ja luonnon kauneimpia antimia. Alanya on tyypillinen eteläisen Turkin kaupunki upeiden luontoelämystensä ja vaikuttavan historiansa vuoksi. Kaupunki on ollut tärkeä linnake niin Rooman, Bysantin kuin Ottomaanienkin keisarikuntien ajalla.

Alanyassa voit palvoa aurinkoa kuuluisalla Kleopatran uimarannalla. Incekumin ja Damlatasin upeat rannat kuuluvat tottakai myös hyvään Alanyan lomaan. Kaupungin symboleita ovat 250 metriin kohoavat Alanyan linna ja satamassa sijaitseva Punainen torni. Historiallaan luomoavat myös arkkitehtuurisesti kiinnostavat Sulemaniyen ja Aksheben moskeijat.

Vilkkaassa ja monipuolisessa Alanyassa voit viettää juuri sellaisen loman kuin sinulle sopii. Tekeminen ei varmasti lopu kesken, mutta rauhaa kaipaavalle on tarjolla runsaasti seesteisiä keitaita. Alanya on rentoa lomailua ja vilkasta yöelämää tarjoava kaupunki, jonka pitkät valkohiekkaiset rannat odottavat sinua.