ranta kulttuuri kaupunki hyvinvointi

Antalya on Turkin etelärannikon suurin kaupunki, jossa aurinko paistaa 300 päivää vuodessa. Noin miljoonan asukkaan kaupungissa on Turkin pisin rantaviiva, fantastiset hiekkarannat ja luksushotellit. Rantabulevardien lukemattomat kahvilat, baarit ja ravintolat tekevät kaupungista unohtumattoman lomaparatiisin. Jo yli 2000 vuotta sitten kaupungin perustaja Attalos II kutsui kaupunkia ”taivaaksi maan päällä” ja sitä se on vielä tänäkin päivänä.

Siitä huolimatta että Antalya on yksi Turkin suosituimmista matkailukohteista, kaupunki on myös hyvin rauhallinen. Antalayalle oman leimansa antaa palmupuiden suuri määrä ja sijainti Taurus vuorten rinteillä. Lukuisat palmut ovat merkki välimerellisestä ilmastosta.

Antalayassa voit tutustua mm. maailmankuuluun Manavgat vesiputoukseen.Kaupungin keskustasta länteen sijaitsee paikallistenkin suosima Konyaaltin uimaranta, jonne pääsee raitiovaunulla. Pitkä hienohiekkainen Laran ranta sijaitsee Antalyan keskustasta itään. Siellä voit harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten polkuveneilyä, riippuliitoa ja banaaniveneajeluja, vierailla vesipuistossa tai vain loikoilla auringossa hyvän kirjan parissa. Kaupungin kansainvälinen lentokenttä palvelee myös mm. Alanyaan, Belekiin, Kemeriin ja Sideen saapuvia matkailijoita.