ranta kulttuuri kaupunki

Turkin lounaiskärjessä sijaitseva Bodrum on yksi Turkin kansainvälisimpiä matkailukeskuksia. Sen juuret ulottuvat 1000 vuoteen eKr. Kaupunki on tunnettu historiankirjoituksen isän Hedorotuksen syntymäkaupunkina, entisenä Halikarnassoksena.

Bodrum on yksi Muğlan alueen upeista poukamista. Kaupungissa on useita antiikkisia muistomerkkejä, jotka roomalaiset, bysanttilaiset ja ottomaanit ovat jättäneet jälkeensä. Bodrumin parhaita puolia on sen monipuolisuus. Tässä kaupungissa voit viettää upean loman vuodenajasta riippumatta.

Bodrumissa voit nauttia all-inclusive -hotellien mukavuuksista, tehdä ostoksia kaupungin vilkkaassa keskustassa, rentoutua hiekkarannoilla tai hotellin uima-altaalla ja tutustua sukeltaen vedenalaiseen maailmaan. Bodrumin ilta- ja yöelämä on Turkin värikkäintä ja vilkkainta, ja huvittelua voi jatkaa halutessaan aamunkoittoon asti. Bodrumin katukuvaa leimaavat kupolit, kapeat kadut ja kuuluisat Bodrumin valkoiset talot. Kuuluisia runoilija Cevat Sakir kuvaili Bodrumia rauhan tyyssijaksi.

Nyt jo raunioitunut, kuningas Mausoluksen hauta (Halikarnassoksen Mausoleumi) on yksi antiikin ajan seitsemästä ihmeestä. Toinen Bodrumin maamerkki on 1400-luvun ristiretkeläisten arkkitehtuuria edustava Bodrumin linna (Pietarin linna). Siellä toimii nykyään meriarkeologinen museo, johon on koottu vaikuttava kokoelma merenpohjasta löytyneitä aarteita.

Lähiseudun viehättäviin lomakyliin voi tutustua joko dolmusbussilla tai vuokra-autolla.