Tunnelmallinen Dalyan on rentoa lomaa etsivän luontoparatiisi. Marmariksen ja Fethiyen välissä sijaitsevaa pientä kaupunkia ympäröivät vehreät niityt ja näyttävät vuoristomaisemat. Dalyan tarkoittaa kalanpyydystä. Dalyan-joenrannalla sijaitseva vanha kalastajakylä on tunnettu kolmesta kilpikonnalajista. Kuuluisalle Iztuzun kilpikonnarannalle pesii kerran vuodessa lajeista kuuluisin, uhanalainen jättiläiskilpikonna Caretta Caretta.

Kaupungin satamasta matka taittuu kohti itää pitkin mutkikasta jokea, jonka varrella voi ihailla aamuisin värikkäitä jokilaivoja. Ne kyyditsevät lomalaisia kohti joen päädyssä sijaitsevaa İztuzun hiekkarantaa. Lähellä sijaitsee yksi Dalyanin erikoisuuksista: mutakylpypaikka, jossa peseytymisen päästä varpaisiin uskotaan tekevän hyvää niin reumatismille kuin ihollekin. Länteen päin Välimerelle matkatessa voi ihastella historiallisen Kaunoksen kaupungin raunioita. Vuorenrinteellä olevat Kuninkaiden kalliohaudat esiintyvät 50-luvulla ilmestyneessä elokuvassa The African Queen.

Muihin Turkin lomakohteisiin verrattuna Dalyan on pieni ja rauhallinen. Kylään eivät ole löytäneet vielä suuret turistilaumat, joten loman voi viettää kyläläisten tahdissa. Yöelämä ei ole vilkasta, mutta joen varrelta löytyy sympaattisia ravintoloita ja pikkubaareja.

Dalamanin lentokenttä sijaitsee puolentunnin päässä. Aurinkomatkat tekee matkoja Dalyaniin.