seikkailu kulttuuri

Keski-Anatolian ylängöllä sijaitsee hämmästyttävä Kappadokia, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Ylängöllä voit ihailla surrealistisen näköisiä luonnonmuodostelmia ja maanalaisia kaupunkeja. Aikoinaan valtavat tulivuorenpurkaukset ja rajut luonnonvoimat peittivät Kappadokian laavan ja tuhkan alle. Ajan myötä eroosio muodosti Kappadokian satumaiset maisemat.

Valkoiset laaksot, huomiota herättävät maapilarit ja pehmeähkö, tulivuoren tuhkasta syntynyt kiviaines houkuttelivat aikoinaan Kappadokian alueelle kekseliäitä asukkaita, jotka louhivat itselleen lukemattomat määrät suojaisia asumuksia ja muita tiloja.

Kappadokian alueella on kymmeniä maanalaisia kaupunkeja. Kaymakli on niistä laajimmalle levittäytynyt, kun taas 11-kerroksinen Derinkuyu ulottuu syvimmälle maan alle. Suurimmissa maanalaisissa kaupungeissa on kaikki elämiseen tarvittavat tilat, kuten kaivot, varastot, kirkot, keittiöt, verstaat, eläinsuojat ja viinikellarit – jopa ilmastointikanavat. Näihin maanalaisiin kaupunkeihin kristityt pakenivat vainoajiaan 600-luvulla. Loma Kappadokiassa sopii erityisen hyvin luontomatkailusta ja patikoinnista nauttiville.

Göremen ulkoilmamuseossa voi tutustua tuhannen vuoden takaisiin, kiveen louhittuihin kirkkoihin, joista jokaista koristavat edelleenkin upeat, värikkäät freskot. Tervetuloa kokemaan uskomaton Kappadokia luonnonihmeineen!