kulttuuri kaupunki hyvinvointi

Vierailu yli 13 miljoonan asukkaan Istanbulissa on takuuvarmasti mieleenpainuva kokemus. Euroopan ja Aasian sijaitseva kaupunki on ollut pääkaupunki kolmelle mahtavalle keisarikunnalle – Rooman valtakunnalle, Bysantin keisarikunnalle ja Osmanivaltakunnalle.

Istanbul on Turkin suurin kaupunki, jolla on hyvin värikäs historia. Nykyään kaupunki on maan kaupallisen elämän ja turismin keskus. Matkaaja voi aistia Istanbulin loisteliaan menneisyyden lähes jokaisessa kadunkulmassa. Kaupunki on kuin mosaiikki, joka yhdistää monia sivilisaatioita ja kulttuureja.

Voit aloittaa Instanbuliin tutustumisen värikkään kuhisevasta Grand Bazaarista ja jatkaa sitten Hagia Sofian seesteiseen ilmapiiriin. Musta meri pohjoisessa, Marmarameri etelässä ja ylväs Istanbulin salmi, joka virtaa halki Istanbulin antavat kaupungille sen upeat puitteet.

Istanbulin ilmastossa yhdistyy Mustanmeren ja Välimeren ilmastot. Kesät ovat kostean kuumia, kun taas talvet ovat usein kylmiä ja lumisia. Hienoimpia hetkiä Istanbulin lomallasi ovat auringonlaskut, jotka tuovat moskeijoiden siluetit näkyviin. Kaksi maanosaa yhdistävä sykkivä kaupunki jättää sinuun varmasti jäljen. Oletko valmis kokemaan tämän taianomaisen kaupungin?