Turkin kulttuuri- ja matkailuministeriön tutkimus- ja koulutusosasto on vuodesta 1975 lähtien järjestänyt Turkin kansankulttuuriin keskittyviä kansainvälisiä kongresseja. Marraskuussa jo 9. kertaa järjestettävässä kongressissa tutkitaan, kootaan sekä arkistoidaan Turkin kansankulttuurin tuotteita. Lisäksi kansankulttuuriin liittyviä tuotteita arvioidaan tieteellisestä näkökulmasta. Kansainvälinen Turkin kansankulttuuri -kongressi on yksi tärkeimmistä Turkin kulttuuri- ja matkailuministeriön järjestämistä tapahtumista.

Turkin kansankulttuuri -kongressilla on merkittävä rooli yhteiskuntatieteissä niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla, sillä tapahtuma antaa mahdollisuuden käsitellä kansankulttuuriin liittyvää kehitystä ja tutkimusta samanaikaisesti.

Ensimmäinen kongressi järjestettiin vuonna 1975, ja vuodesta 1981 lähtien tapahtuma on järjestetty säännöllisesti aina viiden vuoden välein. Jo perinteeksi muodostunut tapahtuma järjestettiin edellisen kerran Izmirissä 2011.

Kahdeksanteen kongressiin haki mukaan 308 osallistujaa 15 eri maasta, mukaan lukien Saksa, Azerbaidžan, Bosnia ja Hertsegovina, Kiina, Georgia, Irak, Iran, Kazakstan, Kypros, Kirgisia, Makedonia, Mongolia, Romania ja Venäjä. Kongressiin osallistui lopulta 232 osallistujaa. Kokouksessa käsiteltiin 7 pääaihetta, 42 istuntoa ja 180 raporttia.

Marraskuussa 2017 järjestettävän kongressin osanottajat keskustelevat seuraavista asioista:

  1. Yleiset kysymykset
  2. Kansalliskirjallisuus
  3. Musiikki, peli ja viihde
  4. Perinteet ja uskomukset
  5. Aineellinen kulttuuriperintö
  6. Elävän perinnön suojeleminen

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan kongressiin, lähetä turkin- tai englanninkielinen vapaamuotoinen osallistumisilmoitus (enintään 500 sanaa) osoitteeseen aragem.gov.tr. Ilmoittautuminen on käynnissä 21.8.2017 saakka.