Ravintola Perho tarjoilee 23.–27.4. turkkilaisen keittiön makupaloja. Päivittäin vaihtuvassa menussa sukelletaan Ottomaanien aikaan, maistellaan Egeanmeren oliiveja, syödään maailman vanhinta vehnää ja maistellaan paikallisia viinejä. Ruokalajit on rakennettu yhteistyössä Istanbulin kulinaarisen instituutin kanssa. 

grilled octopus

Ravintolakoulu Perho valmistaa turkkilaisten keittiömestareiden johdolla ruokia, joiden juuret ovat eri puolilta Turkkia. Viikon aikana on tarjolla Ottomaanien palatsin keittiön reseptejä, joissa liha tarjoillaan kuivattujen hedelmien kera. Tarjolla on myös Egeanmeren oliivipohjaisia herkkuja sekä Kaakkois-Turkin tulisia ruokia, joissa näkyy vanhan Silkki- ja maustetien vaikutus.

Turkin maantieteellinen sijainti mahdollistaa monipuolisen ja maukkaan keittiön. Istanbulin kulinaarisen instituutin keittiömestarit tuovat mukanaan paikallisia erikoisraaka-aineita, kuten Mustanmeren alueella kasvavaa, Turkin ensimmäisten Slow Food-tuottajien kasvattamaa maailman vanhinta vehnälajiketta.

– Yleinen käsitys on, että turkkilainen keittiö on yhtä kuin kebab. Todellisuudessa, se on hyvin pieni osa ruokakulttuuriamme, jolla on tuhansia vuosia vanhat juuret Anatoliassa. Sijainti Silkki- ja maustetien varrella, sekä Euroopan ja Aasian rajalla luo makumaailmaan oman leimansa, kertoo Istanbulin kulinaarisen instituutin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Ebru Latifoğlu.

simit kebabı

– Oma suosikkini menussa on1950-luvun reseptin mukaan valmistetut viinilehtikääryleet happamien kirsikoiden kera, Latifoğlu jatkaa.

Viikko huipentuu rentoon sunnuntaibrunssiin, jossa on tarjolla herkkupaloja koko viikon ajalta: runsas mezevalikoima, salaatteja, pääruokana liha, kala- ja kasvisruoka sekä jälkiruokaa kahvin kera.

Chef Zeynep Ergin

 

Ebru Latifoğlu

 

Hinnat: 

Buffet lounas 10 e, pöytiin tarjoiltu a la carte -lounas 18 e.

A la carte -menu 32 e.

Sunnuntaibrunssi 26 e (kuohuviinilasin kera) 31 e.

Osoite: Perhonkatu 11, Helsinki.

Lisätietoja: 

www.turkki.fi ja www.perho.fi

FB: turkki.fi, Ravintola-Perho

Pöytävaraukset: 09 5807 8649 tai myynti@perho.fi

Haastattelupyynnöt: 

Tekir Oy, Eevakaisa Mölsä, eevakaisa@tekir.fi, 040 74 66 556 tai Viivi Ali-Löytty, viivi.a@tekir.fi, 040 776 9040