kulttuuri

Troijan muinainen kaupunki valittiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 1998. Kuuluisan Troijan sodan tapahtumapaikkana tunnettu kaupunki lumoaa vierailijansa. Homeros kuvaili Troijan sotaa kuuluisassa Ilias –teoksessaan. Tämä mytologioiden kaupunki on yksi mailman kuuluisimmista arkeologisista kohteista ja se sijaitsee Ida vuoren alimmilla rinteillä.

Troijan legendan mukaan Electran ja Zeusin poika Dardanus perusti Dardanian kaupungin. Dardanuksen pojanpoika Ilus taas perusti Troijan kaupungin. Pahamaineinen kauneuskilpailu, johon osallistuivat Hera, Athena ja Afrodite, oli yksi Troijan sodan syttymiseen vaikuttaneista tapahtumista.

Arkeologisten kaivausten avulla on saatu tietoa Troijan värikkäästä historiasta. Kaupunki tuhottiin ja rakennettiin uudelleen useita kertoja. vuonna 1871 alkaneet arkeologiset kaivaukset paljastivat yhdeksän eri kaupungin rauniot.

Vierailu Troijassa sopii historiasta ja muinaisesta kulttuurista kiinnostuneille. Voit esimerkiksi yhdistää Istanbulin matkaasi päiväretken Troijaan, jossa hämmästyt, ihastut ja koet maailmanhistorian vaiheita omin silmin.