Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimisto ja jääkiekkoseura Jokerit ovat solmineet yhteistyösopimuksen Jokereiden ensimmäiselle KHL-kaudelle.

Turkki on ollut Jokereiden yhteistyökumppanina jo kaudella 2013–2014 kotimaisessa liigassa. Yhteistyö jatkuu sarjavaihdoksesta huolimatta, sillä Turkki uskoo Jokereiden lisäävän kiinnostusta Turkin matkailua kohtaan myös Baltian maissa. Turkin logon voi siis jatkossa nähdä Jokereiden pelipaidoissa uusilla areenoilla.

”Jokereiden ja Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimiston yhteistyö alkoi jo viime jääkiekkokaudella ja olimme siihen erittäin tyytyväisiä. Jokerit pelaa tulevaisuudessa KHL-liigaa, joten yhteistyön jatkuminen ja Turkin matkailun edistäminen on kansainvälistyvälle jääkiekkoseurallemme hieno ja luonteva asia. Turkki on KHL-maissa yksi suosituimmista turistikohteista”, Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen kertoo.

”Me turkkilaiset arvostamme pitkiä yhteistyösuhteita, niin myös Jokereiden suhteen. KHL on meillekin uusi mahdollisuus, sillä sarjaa pelataan laajalti itäisessä Euroopassa, myös Baltian maissa, joissa kiinnostus Turkin matkailua kohtaan on kasvussa”, Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimiston johtaja Arzu Emel Yildiz kommentoi.

Jokereiden ensimmäinen KHL-ottelu on 4.9., jolloin he saavat Hartwall Arenassa vastaansa Dinamo Minskin.

”Täytyy myöntää, että yhteistyön myötä olen itsekin alkanut seurata suomalaista jääkiekkoa. Tunnelma on peleissä on paljon rauhallisempi ja keskittyneempi kuin jalkapallopeleissä, joissa käyn kotimaassani”, Yildiz jatkaa.

 

Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimisto edistää Turkin matkailua Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.