Turkki on monipuolinen matkakohdem ja se sopii mainiosti myös ensimmäistä kertaa ulkomaille suuntaavalle. Turkkiin on helppo matkustaa: maassa on huokea hintataso ja ihmiset ovat ystävällisiä. Tripadvisorin mukaan Istanbul on tänäkin vuonna Turkin vierailluin kaupunki, mutta maasta löytyy myös luontokohteita.

JIM-kanavan Ummikot ulkomailla -ohjelmassa katsojat pääsevät mukaan ensi kertaa ulkomaille matkustavien reissuun. Tänä syksynä ohjelmassa vierailtiin Turkissa pariinkin otteeseen,  UNESCOn maailmanperintökohteessa Pamukkalessa sekä Dalyanissa.

Ulvilalainen Laura Mäkipere ihastui Turkin suosituimpaan päiväretkikohteeseen Pamukkaleen lähtemättömästi. Myös Turkki kokonaisuudessaan teki naiseen vaikutuksen.

laura-makipere-ja-tuomo-kuivala-turkissa

Laura Mäkipere ja Tuomo Kuivala Turkissa Ummikot ulkomailla -sarjassa.

– En koe Turkkia sen vaarallisemmaksi paikaksi kuin muitakaan Euroopan kohteita. Ihmiset elävät siellä normaalia arkea. Turkki yllätti minut positiivisesti, Laura kertoo.

Kielimuuriakaan Laura ei kohdannut, sillä Turkin suurimmissa kohteissa puhutaan englantia. Turistien suosimassa kaupungissa Kusadasissa osa osasi jopa sanan Suomea. Pienissä kylissä kommunikointi hoitui elekielellä.
– Paikalliset ovat ystävällisiä ja avuliaita. Kun yksi puhuu suomea ja toinen turkkia, kyllä siitä jotain aina saa aikaiseksi. Turkki sopii kokemattomallekin matkaajalle, Laura kannustaa.

Nappaa tästä Lauran vinkit ensi kertaa lomamatkalle lähteville!

  • Lähde matkalle kaverin kanssa, joka on käynyt aiemmin ulkomailla. Yhdessä matkustaminen tuntuu turvallisemmalta.
  • Kysy rohkeasti apua. Kukaan ei voi tietää ensimmäistä kertaa matkustaessaan, minne lentokentällä pitää mennä ja milloin mennä turvatarkastukseen. Siitä ei saa tyhmänleimaa otsaan!
  • Voita pelkosi! Moni pelkää lentämistä, mutta ei se ole sen kummallisempaa kuin bussissa tai junassa matkustaminenkaan. Vieressä istuu ihmisiä, joilta saat tarvittaessa tukea.
  • Opettele yleisimmät kohteliaisuusfraasit. Turkissa olisi ollut kiva, että olisin osannut sanoa jotain maan omalla kielellä. Se antaisi myös fiksun kuvan, koska paikalliset myös osaavat muutaman sanan suomea.
  • Selvitä etukäteen muutama kiinnostava paikka. Turkki on erilainen kuin Suomi, joten pelkästään hotellissa ei kannata istua – muutama nähtävyys kuitenkin riittää, sillä loman tarkoitus ei ole uuvuttaa itseään.
  • Kaikki keinot on sallittu. Hanki kännykkään paikallinen prepaid-liittymä, jolla voit etsiä nähtävyyksiä tai jopa kääntää asioita turkista suomeen ilman, että internetsaldot paukkuvat.
  • Nauti matkastasi!