Ylen Uusi päivä -draamasarja tarjosi seuraajilleen uudenlaista viihdykettä kesätauon ajaksi. Uuden päivän roolihenkilö, taiteellinen outolintu Anni Malinen lähti Pohjois-Turkkiin kesäksi tutustumaan isäänsä ja isänsä sukuun. Roolihahmon seikkailuja on voinut seurata hänen Puolet minusta -blogistaan kesän ajan.

Blogissa on käynyt ilmi, että Anette Aghazarianin näyttelemän Malisen isän puolen suku asuu suurehkossa, Silkkitien varrella sijaitsevassa Trabzonin kaupungissa. Kaupunki on tullut tutuksi blogin seuraajille niin perinteisten kuin videoblogipostaustenkin ansiosta. Mustanmeren rannalla oleva satamakaupunki ei ole suomalaisille entuudestaan kovin tuttu matkailukohde. Historiallisella satamakaupungilla Trabzonilla on kuitenkin suhteita Suomeenkin, sillä Kuopio on sen ystävyyskaupunki.

Trabzonin lisäksi Anni Malinen on tutustunut Istanbuliin. Erityisesti historiallinen Sultanahmetin alue teki häneen vaikutuksen. Kuvia ja kuvailuja Istanbulista on kesän aikana ilmestynyt paitsi Annin blogiin, myös hänen Instagram-tililleen ja Facebook-sivulleen.

”Kuvaukset Turkissa mahdollistivat ainutlaatuisen sisällön, jota ilman emme olisi saaneet Annin blogista yhtä autenttista ja onnistunutta kuin lopputulos on. Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimisto auttoi soveltuvien kuvauspaikkojen löytämisessä sekä tärkeiden kontaktien luomisessa paikallisiin ihmisiin. Kuvausmatkalla saimme tuotettua monipuolista sisältöä, jonka avulla pystyimme tuomaan uuden ulottuvuuden Annin omalaatuiseen tarinaan. Haluammekin tarjota katsojille monimediaista sisältöä, jota seurataan television lisäksi verkossa eri alustoilla ”, Uuden päivän nettituottaja Salla-Rosa Leinonen kertoo.

Trabzonin alueeseen ja Istanbuliin pääsee sukeltamaan myös television puolella, kun Uusi päivä palaa ruutuun ma 25.8. Anni Malisen Turkki-seikkailuita näytetään kahdessa jaksossa, 1.9. sekä 30.9., mutta keskustelua Turkista ja sen kulttuurista on luvassa pitkin syksyä.

Uusi päivä Yle TV2 -kanavalla maanantaista keskiviikkoon klo 20.00 ma 25.8. alkaen.

Anni Malisen blogi: http://annimalinen.blogspot.fi/
Anni Malisen Instagram-tili: http://instagram.com/animalinen
Uusi päivä: http://yle.fi/aihe/uusi-paiva