Kaakkois-Euroopan kulttuuriministerit kokoontuivat torstaina 25.2. Istanbulissa keskustellakseen yhteisen kulttuuriomaisuuden suojaamisesta ja kestävästä johtamisesta.  Edustajien erityisenä huolena oli mm. terrorismin vaikutus kulttuuriperintökohteisiin. Kokouksen tuloksena allekirjoitettiin yhteisjulistus, jonka mukaan Kaakkois-Euroopan maat työskentelevät koordinoinnin lisäämiseksi alan toimijoiden sekä Euroopan Unionin ja UNESCO:n kanssa taatakseen kestävän kehityksen kulttuuriin liittyvissä asioissa.

”Kulttuuriperintö, jota yritämme suojata, on ihmiskunnan pyrkimyksien ja yhteisponnistusten tulosta. Meidän täytyy suojata itse luomamme kulttuuriperintö tulevia sukupolvia varten. Meidän täytyy päästä eroon sekä peloistamme että väkivallasta, vihasta ja terrorismista. Voimme saavuttaa tämän lisäämällä yhteistyötä, toistemme auttamista ja palauttamalla kunnioitus ihmiskunnan yleismaailmallisia arvoja kohtaan”, totesi Turkin edustaja, kulttuuri- ja matkailuministeri Mahir Ünal päätöspuheessaan.

Kokoukseen osallistui edustajia yhteensä kuudesta maasta – mukaan lukien Albania, Bulgaria, Bosnia Herzegovina, Kreikka, Montenegro, Makedonia ja Turkki. Lisäksi kokoukseen osallistui UNESCO:n edustaja.